top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
BLOMKÅLCURRY
45 min
4 porsjoner

Vår diggeste blomkålcurry! Denne retten er superfleksibel, så det er bare å hive inn mer grønnsaker som poteter, linser eller spinat! Bruk restegrønnsakene for alt de er verdt.

2 blomkål
4 dl vegansk yoghurt
1 ts spisskummenfrø
1 laurbærblad
1 stk kanelstang
1/2 ts nellik
4 hvitløksfedd
2 gul løk
30 g revet ingefær
400 g hakkede tomater
1 ts tørket methi blader
4 dl kokosmelk
1 ts tomatpurè
nøytral matolje

Krydder
1,5 ss malt koriander
1,5 ss malt spisskummen
1 ts kajennepepper
1 ts chilipulver
2 ts gurkemeie
salt og pepper

Topping
frisk koriander, finhakket

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Kutt opp løk, finhakket hvitløk, del blomkålen opp i mindre buketter og kok opp risen.
I en dyp kjele steker du blomkålbukettene med en raus mengde matolje på høy varme i ca. 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Stek til de får litt farge, og rør godt dersom de blir brent.
Overfør blomkålbukettene i en bolle, og mariner med vegansk yoghurt, gurkemeie, chilipulver og pepper. Bland godt og sett til side.
4. I den samme kjelen som tidligere freser du spisskummenfrø, laurbærblad, nellik og kanelstang i en raus mengde matolje i noen mminutter på middels-høy varme.
5. Rør inn løk, hvitløk og ingefær i krydderblandingen og stek i ytterligere 5 min til løken begynner å få litt farge.
6. Tilsett deretter malt koriander, spisskummen, kajennepepper, tomatpure og en klype salt. Stek i et par min.
7. Tilsett de marinerte blomkålbukettene i kjelen og ha deretter i hakkede tomater og kokosmelk. La koke på lav varme i ca. 10-15 min til blandingen tykner noe og blomkålen blir mør. Dersom blandingne begynner å feste seg til panna eller blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
8. Til slutt tilsetter du tørkede methi blader og smaker til med salt. Vi brukte ca. 2 ts havsalt.
9. Server med ris og frisk koriander.

bottom of page