BLOMKÅL TORTILLAS
30 min
2 porsjoner
Glem tradisjonell taco når du har denne her. Blomkål er en perfekt erstatning for kjøtt, og smaker mye diggere, om du spør oss!
Ristet blomkål
1 blomkål
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen
1 limebåt
1 ts olivenolje
2 ts nøytral matolje
salt og pepper
Koriandersaus
en stor bunt koriander
2 hvitløksfedd
2 limebåter, saften
1 ss nøytral matolje
2-3 ss vann
salt og pepper
Fyll
guacamole (2 stk avocado, limesaft, koriander, hvitløkspulver, salt og pepper)
6-8 små tortillalefser
1 grønn chili
1 pk tacosaus
1 pk tortillachips
1 rødløk
1 pk babyleaf
Topping
koriander, finhakket
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Forvarm ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
2. Bryt opp blomkålen og legg i en bolle. Ha i krydderet og bland godt. La stå i ovnen i ca. 25 min til det får en gyllen overflate.
3. Mens blomkålen er i ovnen lager du koriandersausen. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn og fin saus. Smak til med salt. Lag guacamole, og kutt opp rødløk og chili.
Pro tips: Før du serverer, stek tortillalefsene på hver side i litt olje for å heve smaken.