BLACK SESAME RAMEN
45 min
4 porsjoner
En smakfull og saftig ramen som vi ofte serverer når vi har venner over på middag. Av den enkle grunn at den alltid leverer.
5 dl havremelk
1 grønnsaksbuljong
4 ss soyasaus
2-4 ts sesamolje
2-4 ts chiliolje
2 ts riseddik
2 ss tahini
200 g sesamnudler
4-6 hvitløksfedd
400 g sopp (oyster, king oyster el. sjampinjong)
4 pak choi
sesamfrø (sorte)
ristet sjøgress
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skjær opp grønnsakene, finhakk hvitløken. Dersom du bruker østerssopp trenger du ikke skjære dem opp. Riv dem heller i mindre biter når de skal stekes.
2. Kok opp nudlene med litt olje. Når nudlene er ferdigkokt, tilsett litt sesamolje for at de ikke skal klistre seg sammen. Bland det godt.
3. Stek grønnsakene med halvparten av hvitløken.
4. Stek den andre halvparten av hvitløken i en kjele. Når crispy, tilsett havremelk. Dette vil utgjøre væsken.
5. Tilsett grønnsaksbuljong i havremelken. Varm opp på lav-middels varme. Obs: Det skal ikke koke.
6. Tilsett dette i en dyp bolle for basen. Per persjon:
- 1 ss tahini
- 2 ss soyasays
- 1-3 ts chiliolje
- 1 ts riseddik
7. Tilsett havremelk-kraften og bland basen godt ut.
8. Tilsett nudlene i bollen, topp med grønnsaker, sjøgress og sesamfrø.