NYHET! VÅR FØRSTE KOKEBOK VEGANERGUTTA - 90 GRØNNE FAVORITTER ER NÅ TIL SALGS!

BLACK SESAME RAMEN
45 min
4 porsjoner

En smakfull og saftig ramen som vi ofte serverer når vi har venner over på middag. Av den enkle grunn at den alltid leverer.

Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter

5 dl havremelk
1 grønnsaksbuljong
4 ss soyasaus
2-4 ts sesamolje
2-4 ts chiliolje
2 ts riseddik
2 ss tahini
200 g sesamnudler
4-6 hvitløksfedd
400 g sopp (oyster, king oyster el. sjampinjong)
4 pak choi
sesamfrø (sorte)
ristet sjøgress

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Skjær opp grønnsakene, finhakk hvitløken. Dersom du bruker østerssopp trenger du ikke skjære dem opp. Riv dem heller i mindre biter når de skal stekes.
2. Kok opp nudlene med litt olje. Når nudlene er ferdigkokt, tilsett litt sesamolje for at de ikke skal klistre seg sammen. Bland det godt.
3. Stek grønnsakene med halvparten av hvitløken.
4. Stek den andre halvparten av hvitløken i en kjele. Når crispy, tilsett havremelk. Dette vil utgjøre væsken.
5. Tilsett grønnsaksbuljong i havremelken. Varm opp på lav-middels varme. Obs: Det skal ikke koke.
6. Tilsett dette i en dyp bolle for basen. Per persjon:
- 1 ss tahini
- 2 ss soyasays
- 1-3 ts chiliolje
- 1 ts riseddik
7. Tilsett havremelk-kraften og bland basen godt ut.
8. Tilsett nudlene i bollen, topp med grønnsaker, sjøgress og sesamfrø.