BÁHN MÌ
30 min
2 store baguetter
Báhn mì er en av de mest populære rettene i det vietnamesiske kjøkkenet. Vi lager den med tofu eller veganske planteboller, grønnsaker og sriracha-mayo. Resultatet er en smaksbombe av en sandwich - fyldig, knasende og med litt sting. Foto: David B. Torch.
300 g fast tofu eller veganske planteboller
2 store baguetter, fine
0,5 agurk, i tynne strimler
2 reddik, i skiver
1 chili, i skiver
1 avokado, i skiver
1 neve koriander, hele blader uten stilk
sriracha-mayo
MARINADE
1 ss saltredusert soyasaus / tamari
1 ts riseddik
2 ss lønnesirup
2 ss sesamolje
40 g revet ingefær
0,5 dl vann
NO-TIME SYLTET GULROT
1 gulrot, i tynne staver
2 ss riseddik
1 ss sukker
0.5 ts salt
2 limebåter, saften
1 dl vann
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Skyll og kutt alle grønnsakene, og legg til side.
2. Lag no-time syltede gulrøtter i en bolle. Bland riseddik, sukker, salt, lime og vann til en lake, og hell over gulrøttene til alt blir dekket. Mariner i 20–30 min.
3. Dersom du bruker tofu, kutt disse opp i skiver. Stek tofu eller planteboller i litt matolje i en panne på middels varme. Skru ned varmen når de er blitt gyllenbrune, vanligvis etter 5 min.
4. Bland ingrediensene til marinaden i en liten bolle og hell over tofuen eller plantebollene. La det putre i pannen i rundt 4 min til sausen karamelliseres. Rør godt, og unngå at marinaden svir seg.
5. Stek baguettene som anvist på pakken. Del de ferdigstekte baguettene på langs, uten å skjære helt gjennom.
6. Lag sriracha-mayo (dersom du ikke bruker ferdigkjøpt), og pensle innsiden av baguettene. Fyll med syltede gulrøtter og resten av grønnsakene, tofu eller planteboller. Del baguettene i to, og topp med koriander og litt av marinaden.