top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
AUBERGINE-FORM
1 time
2 porsjoner

Ta tidlig helg med denne deilige aubergine-formen. Saftig og velsmakende, og et fint alternativ til den populære lasagneretten.

1 aubergine
en klype paprikapulver
en klype havsalt
nøytral matolje

TOMATSAUS
400 g hakkede tomater
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss tørket oregano
1 ts riseddik
1 ss sukker
en klype salt og pepper

nøytral matolje til steking

BECHAMELSAUS
3 ss vegansk smør
2 ss maisstivelse
3,5 dl plantemelk
en klype malt muskattnøtt
en klype salt og pepper

TOPPING & TILBEHØR
frisk basilikum, finhakket
ferskt brød

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.
2. Skyll og del aubergine i 2. Skjær deretter auberginen i flere tynne skiver med en kniv.
3. Dryss paprikapulver og salt på et bakepapirkledd stekebrett, og legg over aubergine-skivene. Dryss igjen over paprikapulver og salt slik at begge sidene blir marinert.
4. Ringle over litt matolje. La stå i ovnen i ca. 25-30 min til aubergineskivene blir gylne. Sett til side.
5. Lag tomatsaus. Tilsett olje i en stekepanne som tåler å være i ovnen, og ha i hakkede tomater og hvitløk. Stek i 2-3 min på middels varme.
6. Rør inn riseddik, oregano og sukker. La tomatsausen koke i ca. 2-3 min til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
7. Lag bechamelsaus. Smelt smør i en liten kasserolle og tilsett maisstivelse. Visp til du får en klumpfri røre.
8. Tilsett plantemelk og en klype malt muskattnøtt. Smak til med salt og pepper. Kok til sausen blir tykk, ca. 3-4 min.
9. Legg aubergine-skivene over tomatsausen, og hell deretter over bechamelsaus. Dryss over litt oregano og sett i ovnen. La stå i ca. 15-20 min.

Avkjøl før servering. Topp med frisk basilikum og server med ferskt brød.

















bottom of page