top of page
Veganerguttas plantebaserte, veganske og vegetar oppskrifter
15 MIN DAAL
15 min
4 porsjoner

En digg og kjapp linsegryte som redder hverdagen!

1 rødløk
6 hvitløksfedd
1 rød chili
2 cm ingefær
1 ss tomatpuré
400 g hakkede tomater
400 g kokosmelk, fullfett
250-300 g røde linser, (red split lentils/tørre linser bør legges i vannbad dagen før, i lake har kortere koketid)
3 ss soyasaus
100 g spinat
nøytral matolje til steking

Krydder
1 ts gurkemeie
2 ts garam masala
1 ts kajennepepper (0,5 ts om du ikke liker så sterkt)
2 ts spisskummen
0,5-1 ts havsalt, malt

Topping og tilbehør
Vegansk rømme
Koriander
Chiliflak
Peanøtter
Nanbrød
Ris

INGREDIENSER

Hva du trenger

METODE

Hva du gjør

1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær, og stek på middels til høy varme til løken blir gyllen.
2. Rør inn tomatpuré og krydderet til alt blir godt blandet, og ha deretter i hakkede tomater, kokosmelk og soyasaus.
3. Dersom du bruker tørre linser skyller du dem et par runder med vann. Ha linsene oppi gryta.
4. Ha over spinat og rør godt til det klapper sammen. Server med ris og naan-brød, og topp med vegansk rømme, chiliflak, koriander og nøtter.

bottom of page