15 MIN DAAL
15 min
4 porsjoner
En digg og kjapp linsegryte som redder hverdagen!
1 rødløk
6 hvitløksfedd
1 rød chili
2 cm ingefær
1 ss tomatpuré
400 g hakkede tomater
400 g kokosmelk, fullfett
250-300 g røde linser, (red split lentils/tørre linser bør legges i vannbad dagen før, i lake har kortere koketid)
3 ss soyasaus
100 g spinat
nøytral matolje til steking
Krydder
1 ts gurkemeie
2 ts garam masala
1 ts kajennepepper (0,5 ts om du ikke liker så sterkt)
2 ts spisskummen
0,5-1 ts havsalt, malt
Topping og tilbehør
Vegansk rømme
Koriander
Chiliflak
Peanøtter
Nanbrød
Ris
INGREDIENSER
Hva du trenger
METODE
Hva du gjør
1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær, og stek på middels til høy varme til løken blir gyllen.
2. Rør inn tomatpuré og krydderet til alt blir godt blandet, og ha deretter i hakkede tomater, kokosmelk og soyasaus.
3. Dersom du bruker tørre linser skyller du dem et par runder med vann. Ha linsene oppi gryta.
4. Ha over spinat og rør godt til det klapper sammen. Server med ris og naan-brød, og topp med vegansk rømme, chiliflak, koriander og nøtter.