top of page

Plant power! En av våre tidligere plantebaserte burgeroppskrift.

ER PLANTEBASERTE KJØTTALTERNATIVER MER BÆREKRAFTIG ENN KJØTT?

Hva er egentlig mest bærekraftig? Vi gir deg svaret.

Konklusjon fra Faktisk.no: Påstanden er helt sann! Selv når det må fraktes over Atlanteren fra USA.

Sitat fra Faktisk.no «Det finnes ikke konkrete tall for klimagassavtrykk fra Beyond Burger importert fra USA til Norge, men det er beregnet et fotavtrykk for denne burgeren i USA. Disse beregningene viser at Beyond Burger genererte 90 prosent mindre klimagassutslipp, krevde 46 prosent mindre energi, og hadde langt mindre innvirkning på vann og landbruk enn storfekjøttburgeren. Utslippene fra transport av frossen mat på skip er begrenset, og er ikke på langt nær store nok til å gjøre klimaavtrykket fra Beyond Burger like stort som avtrykket til norsk kjøttdeig fra storfekjøtt. Samlet sett er en Beyond Burger altså miljømessig mer bærekraftig enn en norsk storfeburger.»

Oppsummering:
Beyond Burgeren har et lavere utslipp enn selv det laveste estimatet for norskprodusert storfekjøtt. Beyond burgeren har noe høyere utslipp enn eldre beregninger av vegetarburger generelt.

Differansen mellom estimatet for Beyond burgeren og burgere av storfekjøtt er suppas stor at man kan slå fast at plantebaserte kjøttalternativer har betydelig lavere klimagassavtrykk.

Trykk på linken under for å komme til vår post om temaet:
https://www.instagram.com/p/CTuXQcbqqfW/


Informasjonen til denne teksten er hentet fra artikkelen hos Faktisk.no, "Plantebasert burger fra USA er mer bærekraftig enn norskprodusert kjøtt", 18.12.19. Annen informasjon vi har hentet utover dette er skrevet i parentes under sitatet. (https://www.faktisk.no/artikler/jnkm3/plantebaserte-kjotterstatninger-er-mye-mer-baerekraftig-enn-ekte-kjott)

Veganergutta

Grafen viser klimagassutslipp fra storfekjøtt, vegetarburger og erter. Skjermdump: Faktisk.no.

bottom of page